Microsoft byder op til socialt gruppespil

Clubs, Looking for Group og Arena

Microsoft byder op til socialt gruppespil

Microsoft har realiseret at det er på tide at gøre det nemmere for deres spillere at finde andre ligesindede at spille med – hidtil har spillerne været nødsagt til at finde tredjeparts websites dedikeret til formålet.

Looking for Group vil blive integreret i Game Hub på Xbox platformen, både PC klienten og på Xbox One. LFG vil blive placeret i en ny tab i de enkelte spils Hub og de vil blive vist som kort med information om formålet samt foreslåede og personlige tags. Herefter er det op til den spiller der har oprettet opslaget hvem der kan spille med.

xbox-lfg-example

Clubs vil kunne oprettes med forskellige formål – Clubs som er tagget med specifikke spil vil blive vist i Game Hub’en, men det er også muligt at oprette en Club for din omgangskreds, din skole eller bare en række værdisæt.

Det er op til ejeren af Club’en om hvem der skal godtages til at være medlem – der kan også udpeges moderatorer. Det er dog stadig muligt som almindelig bruger at anmelde kommentarer eller andet indhold i Clubs da Xbox Live reglerne stadig er gældende her.

Der er et feed hvor man kan kommentere og poste videoer og screenshots, præcist som var har set på Playstation Communities. Der vil dog også være chatrum som vil være tilgængelige på alle platforme, inkl. Xbox Live PC appen, samt din telefons app.

xbox-clubs-example

Arena vil blive det nye store mødested for spillere der vil konkurrere. Her vil det blive muligt at oprette og deltage i turneringer. Det forventes at eSports organisationer vil gøre brug af dette i stor stil, herunder ESL og MLG.

Når en turnering er oprettet er det muligt for spil udviklerne at dele en turnering, og dermed notificere deres følgere på Xbox Live. Når du har tilmeldt dig en turnering, vil der være en timer på dit dashboard på din Xbox One, og når det er tid til at starte vil du automatisk blive hevet ind i det korrekte spil og den rigtige lobby.

xbox-arena-example

Chefredaktør | Elsker en fed interaktiv historie fortælling, fascineret af branchen bag computerspil og kan ikke stoppe med at fortælle sin mening til andre. Spil er blevet en samlermani.

Lost Password