Overwatch beta: Indtryk

Overwatch' ankommen til spilmarkedet kommer på et ret belejligt tidspunkt - det er ikke uden årsag at stort set alle sammenligner spillet med team Fortress 2, og det lader til at TF2 er blevet så forældet at det efterhånden er blevet efterladt af spillerne.

På mange måder spiller Overwatch og Team Fortress 2 på de samme tangenter: team baseret shooter med classes.

Overwatch er jo et nyt spil med nye karakterer og med sit eget islæt, så helt det samme er det ikke. Indrømmet, følingen minder en del om TF2, men det er jo ikke helt svært at forstå, fordi det er jo ingen grund til at gøre det anderledes og ende med en dårlige følelse i spillet, bare fordi.

Istedet for at bruge loadout for at variere spillestilen for hver karakter med kun en i hver class, så byder Overwatch på en række karakterer der hver er tilknyttet en class.

Der er 4 classes: Offence (angreb) med 6 karakterer, defense (forsvar) også med 6 karakterer, tank (langsom men med masser af liv) med 5 karakterer og support med kun 4 karakterer. Vi kan kun gætte og håbe på flere karakterer dukker op med tiden.

21 karakterer til launch er en hel del og vil kunne holde længe. Hver karakter har nemlig sit eget islæt, personlighed og angrebs metode.

Selv har jeg fundet en karakter i hver class som jeg foretrækker at spille – primært fordi spillet giver team tips der fortæller hvilke classes og typer som bør udskiftes eller skiftes til, så jeg har altid noget at gå til, hvis teamet er ubalanceret.

I offence foretrækker jeg Soldier: 76 som kan sprinte og har en kraftig automatic uzi-lignende våben, som også kan skyde med eksplosiver. Hans healing beam er til meget hjælp, og ikke kun for ham selv, men også for team mates. Hans ultimate er nem at bruge med sin auto-aim. Efter min oplevelse god til mid-range kamp.

Går vi over til defense er min foretrukne Bastion. Forsvarsløs, men kraftfuld i canon-mode og bevægelig men let at ramme i walk-mode gør ham til måske den svageste i classen. Hans ultimate er dog blandt de kraftigeste og ganske brugbar til når et punkt skal ryddes. Jeg roder også lidt med Widowmaker der med hendes sniper giver en god long-range angreb og hendes ultimate der med heat vision giver hele teamet en fordel.

I tanks skifter jeg mellem D.va og Reinhardt lidt afhængigt af hvad der er behov for. Jeg er ret vild med D.va der kan efterlade sin mech når den bliver ødelagt, og den er ganske brugbar til at rydde hele punktet for fjender med sin selv-destruktions eksplosion. Reinhardt er med sit skjold god til at få skubbet en kart frem mod målet selvom fjenderne bruger en masse ammo på at stoppe dit hold. Skjoldet er også god til at beskytte holdkammerater og holde et punkt.

Som supporter spiller jeg altid Mercy. Med hendes healing gun fungerer hun som medic, mens der også er muligheden for at booste en teammates våben så de gør mere skade. Hendes ultimate kan genoplive team mates indenfor en vis radius.

Hvis jeg skal træde et skridt tilbage og se bort fra hvor dårlig jeg er til shooters, så virker spillet ret balanceret. En god spiller er virkelig stærk næsten lige meget hvilken karakter de har valgt, men der er nogle stykker der virker meget overpowered, når en god spiller har fundet den rigtige taktik.

Jeg elsker udseendet af Overwatch, stilen er spot on min smag og der er så meget humor i spillet når det kommer til de forskellige personligheder, at jeg helt sikkert kommer til at spille dette spil i et godt stykke tid!

Nu hvor beta’en slutter, så kan jeg næsten ikke vente til udgivelsen d. 24 maj! Skal du spille Overwatch? Hvis du har spillet beta’en, så fortæl os i kommentarene om din yndlingskarakter og hvorfor!

Good

  • Livlig dynamik
  • Lækre personligheder
  • Gunplay er sjovt
  • Mange forskellige våben
  • Masser af karakterer at vælge imellem

Bad

  • Nogle karakterer kan virke overpowered
  • Få gamemodes - det kan dog ændre sig
9

Perfekt

Chefredaktør | Elsker en fed interaktiv historie fortælling, fascineret af branchen bag computerspil og kan ikke stoppe med at fortælle sin mening til andre. Spil er blevet en samlermani.

Lost Password