Playstation.VR oplevelse

Playstation.VR oplevelse

Jeg tog en tur til Playstations hovedkvarter i udkanten af København, en kilometers penge fra Valby station ude i Nordisk Films hovedkvarter. Sony Playstation havde sat 3 stande klar til os, hvor der var VR headsets sat til PS4 maskiner, og en enkelt stand med sæde og rat for at vise Driveclub VR frem. Efter de sædvanlige hilsner og høfligheder fik jeg efter meget lidt venten lov til at prøve Sony’s lille ny, deres Playstation.VR headset.

Driveclub VR bliver lanceret som en helt ny titel, mens at Descent vil være en del af VR Worlds og det forventes at Until Dawn: Rush of Blood vil være sin helt egen titel. Der er dog en lille håndfuld titler som vil modtage en gratis titel opdatering så man kan opleve spillet i VR.

Jeg undersøgte markedet* her i skrivende stund, og fandt kun en bundle hos CDON bestående af et kamera og et headset, så indtil videre kan du forvente at købe Move controllers og et kamera (og et alm. headset for lyd) individuelt for at du kan få den fulde oplevelse af Playstation.VR. Prisen på et headset ligger på omkring 4000 kr, så det er en slat penge du skal ligge ud for oplevelsen.
*CDON, Merlin, Elgiganten og Coolshop

Ved første stand havde jeg valgmuligheden mellem London Heist og Descent i VR Worlds. Jeg endte med at vælge Descent for oplevelsens skyld, da jeg havde set gameplay fra London Heist. Descent er ikke et spil, da du ikke kan interagere med omgivelserne, men du får en oplevelse som korrekt nok er digital, men som meget få har eller kan opleve i virkeligheden og dette kommer altså tæt på. Du slipper endda for ubehagelighederne såsom en tung dykkerdragt og du ved… muligheden for at blive dræbt. Du bliver sat i et metalbur og sænket ned i vandet – dybere og dybere. Her kan du opleve hvordan det mørke dyb er fuldt af lysende liv, farvefulde koralrev og dybets fare. Du vil naturligt koncentrere dig meget om din vejrtrækning, da du føler at du er under vand.

Det næste jeg prøvede var Until Dawn: Rush of Blood. Det efterlod mig godt nok med nerverne uden på tøjet i de næste 10 minutter, men jeg er glad for jeg hoppede ind og tog det som en oplevelse. Rush of Blood er en on-rail shooter – litterært. Du sidder i en lille vogn, som bevæger sig på skinner og du har et våben i hver hånd som forsvar mod hvad der kan hoppe frem fra mørket. Stedet er skummelt, og det viser sig du er midt i et slagteri – og ikke et man kunne kalde humant. Skrigende grise, store savklinger og svingende kroge får dine nakkehår til at rejse sig.

Afslutningsvist røg jeg i bilsædet for at prøve Driveclub VR. Jeg har selv et Fanatec rat som jeg har rodet med, specielt i tiden op til at jeg tog kørekort, og jeg kommer jævnligt i en privat klub hvor der er opsat et sæde foran et lærred til den fulde oplevelse af racing. Men at tage et VR headset og nogle regulære headphones på og sætte sig i et sæde med rat er en helt anden boldgade. Bare det at du med en naturlig bevægelse med hovedet kan tjekke om du har plads ved siden af dig inden du ligger dig tilbage på plads til at tage det næste sving bedst muligt er en kæmpe fordel. Men hvor spillet virkelig brillierer er den følelse du får når uheldet er ude og du kolliderer med konkurrent eller forhindringer på banen – det er så effektivt at du nærmest bliver svimmel som du ville hvis du sad i bilen.

Playstation VR udkommer d. 13. oktober.

Chefredaktør | Elsker en fed interaktiv historie fortælling, fascineret af branchen bag computerspil og kan ikke stoppe med at fortælle sin mening til andre. Spil er blevet en samlermani.

Lost Password